Esittelyssä -sihiL

-sihiL promokuva

-sihiL on helsinkiläinen electro-industrial-projekti. Musiikissaan -sihiL pyrkii yhdistämään uutta ja vanhaa innovatiivisesti. -sihiLin mukaan 80-luvulla tehtiin paljon hienoa materiaalia, jonka henki ei ole ollut kuultavissa vuosiin. Industrialista on kadonnut anarkia. -sihiL nostaa tämän hengen uudelleen esiin, kritisoiden yhteiskuntaa ja tutkien ihmisenä olemisen ongelmia henkilökohtaisesta näkökulmasta, aggressiivisesti. Maailmassa on virhe. Ihmisessä on virhe. Ratkaisua tuskin löytyy, mutta raivoa sitäkin enemmän.

-sihiL perustettiin joulukuussa 2007. Ilari Sivil sai silloin ensimmäisen kunnollisen musiikkilaitteensa käsiinsä, ja aloitti samantien. Taustalla oli jo useamman vuoden säätäminen musiikin parissa, mutta tämä oli hänen ensimmäinen vakavampi musiikkiprojektinsa. Enää hänen ei tarvinnut koettaa saada visioitaan selitettyä bändikavereille, ja kaikki jäsenet olivat taatusti aina treeneissä. Ilari kuunteli todella paljon Skinny Puppya ja Das Ichiä, pyrkien samantapaisiin juttuihin.

-sihiL

Ilari hioi taitojaan ja biisejään pari vuotta, kunnes hän ilmoittautui vuoden 2009 Lumouksen avoimeen artistihakuun, josta hän sai ensimmäisen isomman keikkansa. -sihiL oli näyttäytynyt livenä parissa yksityisemmissä bileissä jo tätä ennen, mutta Lumous 2009 oli hänen debyyttinsä suuremmalle yleisölle.

-sihiL kiinnitti huomiota ensimmäisellä esiintymisellään ja sai kiitoksia live-energiastaan teknisistä ongelmista huolimatta. Laitteiston päivitys korjasi tämän epäkohdan, ja -sihiL alkoi esiintyä enemmän keikkamahdollisuuksien mukaan. Seuraavat keikat olivat Gothic Mayhem Turussa ja SYN/\PSI Helsingissä. -sihiLin esiintyminen kehittyi, kuten myös tekninen osaaminen. -sihiLin maine energisenä liveprojektina vahvistui entisestään.

SYN/\PSI-keikan jälkeen -sihiL asettui keikkatauolle ensimmäisen EP:nsä tekoa ja levytystä varten. Ilarin henkilökohtainen elämä oli tähän aikaan varsin myrskyisää, joten EP viivästyi alunperin aiotusta julkaisusta, mutta tämä oli loppujen lopuksi hyvä asia. Uudet kokemukset ja tuska tuottivat uutta materiaalia, joka oli vahvempaa ja henkilökohtaisempaa kuin hänen aiempi musiikkinsa. Omakustanteinen Collapse-EP valmistui sopivasti Halloweenin paikkeilla 2010, ja on myynyt jo toistasataa kappaletta kahdensadan kappaleen painoksesta.

Collapse EP

-sihiL aloitti keikkailun uudestaan EP:n julkaisun jälkeen ja on INFEKTIOn lisäksi nähtävissä livenä ainakin Club Lunatic Eclipsessä Jyväskylässä 30.4.2011 ja K-Klubilla Kuopiossa 1.5.2011 . Myös ensimmäinen pitkäsoitto on työn alla, ja uusia kappaleita tullaan kuulemaan INFEKTIOssa. -sihiL hakee tällä hetkellä levy-yhtiötä, ja projekti tavoittelee myös kansainvälisiä areenoita.

Kuuntele -sihiLin musiikkia Myspacessa: http://www.myspace.com/sihil

Artistiin saa yhteyden sähköpostitse: sihilmusic(ät)gmail.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s