Esittelyssä MKDELTA

Tässä maailmassa juuri kukaan ei tunnu tietävän juuri mistään juuri mitään. Kuitenkin ylpeilevä perehtymättömyys ja moukkamainen luotto täysin henkilökohtaisiin mielivaltaisuuksiin tuntuu olevan jopa odotettua: itsekkäästä ja älyllisesti laiskasta typeryydestä on tullut arvostettua, omaehtoista ajattelua. Toimintaamme ohjaava moraali ei ole enää mitään muuta kuin joukko pöhöttyneitä latteuksia itse kunkin pienen todellisuuskuplan reunoilla. Kontraaristen näkemysten sodassa koviten huutava voittaa. MKDELTA yrittää toimia tämän sirpaloituvan ja muotonsa menettäneen maailman tulkitsijana, luoden äänimaisemia vastastrategoita kaipaaville mielille, toivoen laulavansa tarpeeksi erilaisella nuotilla noustakseen esille elämänmuotomme jatkuvan hälinän keskeltä.

 

MKDELTA (www.mikseri.net/mkdelta) sai alkunsa vuonna 2006 saksalaisen levy-yhtiö Ant-Zenin industrialista ja rytminoisesta vahvoja vaikutteita saaneena yhden miehen vastavirran elektroniikkaprojektina. Tämän aikakauden merkittävin tuote oli vuonna 2008 julkaistu äänimaisemaltaan omaperäinen mutta rytmiikaltaan ytimekäs Experiment EP, joka sisälsi neljä kappaletta ja 25 minuuttia raivokkaan introverttia ja radikaalia syöverimusiikkia, jolla on ihmeellinen kyky kiehtoa ja kauhistuttaa samaan aikaan. EP:tä on saatavilla CD-muodossa, ja sen kappaleita on myös julkaistu remix-albumilla “Parallel Experiments” digitaalisessa muodossa.

Erilaisten yksittäisten yhteistyöprojektien myötä MKDELTA teki kunniaa nimensä jälkimmäiselle osalle ja kasvoi kesän 2009 aikana kolmen miehen bändiksi, laajentaen samalla alaansa uudenlaisin elementein. Ensimmäisen livekeikkansa MKDELTA teki syksyllä 2009 OUBSin tiloissa järjestetyissä Halloween bileissä. Näiden bileiden järjestäjistä muodostui myöhemmin oleellinen osa Infektion järjestäjäporukkaa. Keikka taltioitiin monikamerakuvauksena ja pätkiä siitä voi nähdä YouTubessa.

2010 oli bändille kiivaan ja monitahoisen musiikillisen identiteetin etsinnän aikaa, joka huipentui uuden EP:n julkaisemiseen ilmaisena nettilevitteenä marraskuussa. Kuusi kappaletta sisältävä Quiet Unrest sisältää kaikuja 90-luvun electro-industrialista, Fragile-aikakauden Nine Inch Nailsista sekä ahdistuneen post-punkin ja rakeisen shoegazen toisiaan täydentävistä sävyistä, luoden kuitenkin täysin omanlaisensa soundin. Lopputuloksena oli uniikki sekoitus voimakkaita rytmejä, syvää futuristista äänimaailmaa ja rock-henkistä energiaa. Kylmän ja raa’an dystooppisen Quiet Unrestin lyriikat ja aiheet kuitenkin käsittelevät nykyelämää. EP:llä on siis myöskin käytetty ihmisääntä, aikaisemmista julkaisuista poiketen.
Download “Quiet Unrest”

MKDELTA - Quiet Unrest etukansi
MKDELTA - Quiet Unrest etukansi

Vuoden 2011 aikana jäseniä on saatu vielä yksi lisää. Sävellyksestä, tuotannosta ja ihmisäänistä vastaavan Oskari Lappalaisen lisäksi bändissä vaikuttavat äänilaborantit Eetu Pylkkö ja uusin jäsen Jasu Hakala sekä kitaraosioista vastaava Jori Käis. 6. elokuuta tämä laajennettu kokoonpano esiintyy kolmannessa Infektiossa Darkside Clubilla Helsingissä. Odotettavissa on bändin uusimpia ja tanssittavimpia biisejä sekä iskevää, vielä julkaisematonta materiaalia.

Tämän lisäksi MKDELTA on muodostanut eräiden muiden mikseri.netin artistien (mm. Chalice for Your Loss ja RI:SA) kanssa yhteisen foorumin musiikkinsa levitykseen nimikkeellä The Outsider Distribution: http://todistribution.blogspot.com/.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s