Esittelyssä DJ Pestilence

© Aino Manner

DJ Pestilence alkoi pyörittää levyjä vuoden 2000 loppupuolella. Taitonsa hän oppi Southamptonin yliopiston Rocksocissa ja aikaisina vuosinaan hän keskittyikin metalliin industrialvivahteilla, soitellen artisteja kuten NIN, Ministry ja Pitchshifter. Julkisen esilläolon seurauksena Pestilence otettiin kolmanneksi jäseneksi elektroniseen CauZe & EffeKt-dj-kaksikkoon. Tämä johti Industry101-klubi-iltojen syntyyn. Klubilla oli kaksi huonetta – EBM-keskeinen ja toinen, Pestilencen pyörittämä metallikeskeinen huone.

Kuuntele DJ Pestilencen setti vuodelta 2007 Soundcloudista

© Aino Manner

Pestilence tuurasi viikoittaisen industrialmetalli-iltaman kanta-DJ:tä The Dungeon Clubilla. Kyseiset setit olivat viiden tunnin mittaisia soolosettejä, mikä antoi Pestilencen taivuttaa musiikillista suuntaustaan elektronisiin genreihin päin.

Ajan kuluessa DJ-hommat asettuivat tilapäisesti taka-alalle Pestilencen liityttyä EBM-bändi Eva Conceptin lavainkarnaatioon. Seuraavaan promootiomahdollisuuteen ei kuitenkaan mennyt kauaa. Pestilence loi Emanate-tapahtuman DJ Katy Kittenin kanssa. Tuttua kahden huoneen formaattia käytettiin uudestaan, tosin tällä kertaa Pestilence soitti elektronisella puolella.

Valitettavasti Emanaten kävijämäärät kääntyivät laskuun yli-innokkaiden ravintolanomistajien vaadittua siirtymistä kuukausittaisesta tapahtumasta viikoittaiseen. Projekti jouduttiin lopettamaan, minkä jälkeen Pestilence siirtyikin pian Suomeen. Muutettuaan Suomen puolelle, hän nauhoitti mikxtapen, jolla hän haki vierailevan DJ:n paikkaa paikallisilta klubeilta. Tämän 2007 promokäyttöön nauhoitetun setin voi kuunnella Soundcloudista:

Kuuntele DJ Pestilencen setti

Helsingissä Pestilence on soittanut useammissa SYN/\PSI-iltamissa sekä pari settiä Club Anvilissa. Eräs suomalaisyleisön onnellinen jäsen kuvaili Pestilencen DJ-settien tyyliä termillä “humalainen bilemusiikki” settien äärimmäisen selkeästä humpanpuutteesta huolimatta.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s