Esittelyssä Impakt

Impakt
Impakt: PW, Sam & Vince

Kuuntele Impaktin “We Own The Night” Soundcloudista!
Vuonna 2010 perustetun Impaktin juuret juontavat niinkin kauas menneisyyteen kuin vuoteen 1985, jolloin koulukaverit Sam ja Vince huomasivat molemmat pitävänsä elektromusiikista sekä kokeilevasta industrialista. Noihin aikoihin Samilla oli PW:n kanssa bändi, johon myös Vince liittyi hetkiseksi. Kuukausien kuluessa kuitenkin kävi ilmeiseksi, että aika ja paikka eivät vielä olleet oikeat tälle kolmikolle. Seuraavana vuonna Vince oli mukana perustamassa kotimaisen EBM:n ja industriaalin pioneeriyhtyettä  Advanced Art, Samin ja PW:n jatkaessa yhdessä perinteisempien instrumenttien parissa. Kaksikon bändistä kehittyi irkku -ja rockvaikutteita yhdistelevä Ruby Tuesday.
Tutustuakseen kotimaisen EBM:n juuriin, kannattaa käydä katsomassa YouTubesta Advanced Artin musiikkivideoita 90-luvulta, esimerkiksi tästä:

Lisäksi voi sivistää itseään lukemalla Advanced Artin vokalistin Janan kirjoittaman lyhyen historiikin täältä.

Vuonna 1993 Vince ja PW palasivat muutamaksi vuodeksi yhteen Advanced Artin tarvitessa ylimääräistä keikkarumpalia. PW:stä tuli olennainen osa Advanced Artin livekeikkoja ja jopa yhtyeen viimeistä julkaisua Forcea. Advanced Artin hajottua vuonna 1996 myös Vincen ja PW:n tiet erkanivat – nyt siis jo toistamiseen.

Sam ja PW ovat jatkaneet yhdessä soittamista kaikkien näiden vuosien ajan. Jotkin heidän bändeistään ovat olleet melko suosittujakin Suomen mittakaavassa. Vince puolestaan päätti eläköityä skenestä ja luopua samalla musiikin tekemisestä.

Vuonna 2010 PW otti yli kymmenen vuoden jälkeen yhteyttä Vinceen uuden bändin idea ja nimi mielessään. Samalla hän ehdotti Samia mukaan ryhmään. Kolmikko päätti antaa Impaktille mahdollisuuden ja aloittikin nopeasti biisien työstämisen. Nyt ryhmällä on takana jo kolme esiintymistä kotikaupungissa Tampereella ja kiinnostusta on lisännyt menestyminen Schattenin keskustelupalstalla vuosittain järjestettävässä Syksyn Synkin Sävel -kilpailussa.
Bändin tekemisiä voi seurata heidän Facebook-sivuillaan: https://www.facebook.com/Impaktorchestra

Kuuntele Impaktin voittobiisi “We Own The Night” Soundcloudista

Impakt

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s