Party like it's 2085!

Esittelyssä OIdschool Union

Oldschool union

Oldschool Union: Seppo & Janne

Kuuntele Oldschool Unionin kappale ”Mikä riivaa?” Soundcloudista!
Sauna, sisu ja Perkele! Oldschool union soittaa vanhan koulun EBM:ää suomen kielellä. Bändin takaa löytyy Seppo Ahlstedt ja Janne Vilen. Seppo tunnetaan ehkä paremmin nickillä Mac Hine, modernimpaa ebm:ää soittavan yhtyeen Machine Park kokoonpanosta.

Projekti sai alkunsa kun Seppo halusi tehdä suomenkielistä oldschool-EBM:ää Kommando XY:n, Spark!:in, Sturm Cafén ja Pouppee Fabrikin jalanjäljissä, DAF:ista ja Nitzer ebb:istä nyt puhumattakaan. Suomessa ei ole aiemmin ollut oldschool ebm:ää soittavaa bändiä joten haasteena oli saada oldschool ebm toimimaan suomen kielellä. Tavoitteena oli myös että loputtoman soundiviilailun ja hiomisen sijasta kappaleet syntyisivät ilman liiallista viimeistelyä. Tarkoituksena oli, että niistä välittyisi se hetken luomisen vimma ja puhdas musiikin tekemisen hauskuus. Nämä asiat tuppaavat joskus katoamaan, kun kappaleita hiotaan liikaa kohti lopullista tuotetta. Ensimmäinen kappale ”Yhtiön orja” valmistui Schattenin laudan järjestämään Syksyn synkin sävel -kilpailuun, ja sijoittui siellä mainiosti toiseksi.

Yhtyeen täysipitkä levy ”Vanha koulu” näki lopulta päivän valon ja sai hyvän vastaanoton. Suomen kielestä huolimatta levyä myytiin enemmän ulkomaille kuin kotimaahan. Tämän jälkeen yhtyeen kehitykselle tuli esteeksi se, etteivät laulutaidot riittäneet live-esiintymisiin asti. Näin ollen uutta vokalistia alettiin hakea. Muutama positiivinen yhteydenotto kaatui pitkiin välimatkoihin, mutta lopulta tärppäsi kun Janne Vilen kyseli vokalistin paikan perään. Uutta vokalistia testattiin pikaisesti demonauhoituksella Yhtiön orjasta, jonka jälkeen sovittiin tapaaminen. Tapaamisessa otettiin miehestä mittaa, ja katsottiin oltiinko musiikin ja ajatuksen tasolla samoilla linjoilla. Jo heti ensi hetkistä näytti siltä että Janne oli kuin luotu yhtyeen keulalle.

Oldschool Union

Oldschool Union @ Body Machine Body

Tästä alkoi uuden täysipitkän levyn äänitykset ja treenaaminen livekeikkoja varten. Ensimmäiset livekeikat olivat Syn/\psissa Hocicoa lämmittelemässä Tampereella ja Helsingissä. Seuraavana vuorossa oli visiitti Tallinnaan Body Machine Body-festivaaleille, jonka jälkeen keskityttiin viimeistelemään uutta levyä. Syksyllä 2011 yhtye signattiin EK productsille jonka kautta tuleva täysipitkä julkaistaan. Vaikka uunituore levy ei vielä ole markkinoilla, on tulevalla keikkalla Club Infektiossa luvassa näytteitä tulevasta.

Oldschool Union

Oldschool union ja perinteinen Industrial-soitin: pallogrilli!

Oldschool union Myspacessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s