Esittelyssä Rauschenmaschine

Kuuntele Rauschenmaschinea Soundcloudissa!

Kun Kristian on vuosien varrella miettinyt, että mitä musiikkia hän oikeastaan tekee, löytyy ehkä jotain sielun veljeyttä electro industrialin ja power electronicsin, experimentalin, ambient, illbient tms. puolelta. Ei hän kiellä IDM vaikutteitakaan, mutta kun ei aina tee itsetarkoituksellisesti “rankkaa” tai “vaikeaa” musaa, vaan joskus voi olla hempeilyäkin ja herkempiä teemoja, niin hän on tullut siihen tulokseen, että Rauschenmachine on kyberpunkkimaista electronicaa. Se antaa ajatuksena vapauden toteuttaa itseään hieman laajemmin.

DJ Kyotechnik

Rauschenmachine Ei halua sitoutua EBM tai muuhun vastaavaan genreen tiukasti, vaan antaa tilaa toteuttaa itseään vapaasti. On kyse sitten ambient, piano tai rytminoise meiningistä, genrenä on electronica ja siihen etuliitteenä cyberpunk. Se kuvaa hommaa hyvin, koska electronica voi olla lähes mitä tahansa elektronista musiikkia.

Kristianiin vaikuttavat syvästi monet scifiteemat, kuten Blade Runner, Ghost in the Shell, 2001, Robocop, Terminator, Borg (Star Trek) jne. jutut kun hän miettii millaista musaa haluaa tehdä. Lisäksi vaikutteita antavat myös maailman tapahtumat, luonto, kulttuuri ja filosofia(t). Näistä aineksista syntyy jonkinlainen matto erilaisia mielikuvia, jotka ohjaavat sitten tekemään tietynlaista äänimaisemaa.

Usein musiikinteko on terapiaa, joka tuulettaa mieltä ja pitää korvien välin terveenä. Samaan tapaan kuin jotkut käyvät treeneissä saadakseen euforiset energiat virtaamaan, on Kristianille musiikki vähän samanlainen trippi, mutta treenatun kehon sijaan syntyy kappaleita, joihin voi palata yhä uudelleen.

Joskus Kristian ihmettelee jälkikäteen, että “olenko minä tehnyt tuon” ja miten hän on löytänyt kaikkia ääniä ja sointuja, mutta ajattelee, että ehkä joku mielentila, jonne uppoutuu musiikkia tehdessään vie mukanaan niin, että onnistuu joskus harvoin tekemään sellaista mitä ei muuten voisi tehdä. Eräänlaisia ‘once in a lifetime’ juttuja. Joskus onnistuu paremmin, joskus huonommin. Palaaminen tuollaiseen flow tilaan, jossa luovuus syntyy voi joskus olla hankalaa, jos on kaikenlaista kiirettä ja velvoitetta maailmassa. Mutta aina silloin tällöin löytyy inspiraatiota ja aikaa haaveilla ja luoda jotakin, jota hän kutsuu Rauschenmaschineksi.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s