Esittelyssä Forgotten Sunrise

Forgotten Sunrise
Pavel, Anders, Gerty ja Ragnar

Alunperin deathmetal-bändiksi perustettu yhtye on ollut toiminnassa jo parikymmentä vuotta Anders Meltsin (Kuratino, DJ 4-got-10) johtamana. Vuodesta 1997 projekti on esittänyt elektronisvaikutteisempaa, itse Deathbeatiksi kutsumaansa musiikkia. Pitkälle uralle on mahtunut kaksi albumia ja useampia muita julkaisuja. Tulevaan kolmanteen albumiin voi tutustua jo nyt katsomalla yhtyeen tuoreimman musiikkivideon kappaleesta “Samewonder“.

Forgotten Sunrisen musiikkia kuvaillaan sekoitukseksi Dead Can Dancea, David Lynchiä, Katatoniaa, Celtic Frostia ja Clock DVA:ta. Musiikki on tunnelmallista, kitaravetoista electro-industrialia sekä mies- että naisvokaaleilla. Forgotten Sunrise on keikkaillut kansainvälisesti vuositolkulla, ja lämpännyt useita alan tunnetuimmista nimistä.

Forgotten Sunrise

Netissä toimiva musiikkimedia Nuorgam listasi toukokuussa 2012 Forgotten Sunrisen yhdeksi virolaisen musiikin vientitoivoista sanoilla: “Forgotten Sunrise on parhaimmillaan, kun se tunnelmoi romanttisesti ranne otsalla. Tallinnan Von Krahlissa tehty hieno keikkataltiointi on tyylikkäässä jyhkeydessään kuin päivitettyä Bauhausia.”

INFEKTIO-klubilla järjestettävä keikka tulee olemaan yhtyeen neljäs esiintyminen Suomessa. Keikka on tervetullut paluu Suomenlahden toiselle puolelle, sillä viimeksi bändi soitti Helsingissä vuonna 2009.

Forgotten Sunrise

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s