Esittelyssä ESA (Electronic Substance Abuse)

ESA

ESA:n (Electronic Substance Abuse) soundia on aina ollut vaikeaa kuvailla. Sävy on ankara ja painostava, se tihkuu tuhoisaa ja rappeutunutta energiaa välittäen alitajuisia melodioita sekä voimakasta henkisyyttä. Lähtökohdat ovat tulleet alunperin lukuisilta eurooppalaisilta rytminoise-artisteilta, mutta musiikkiin on integroitunut myös lukemattomia vaikutteita jokaiselta äärimmäisen vaihtoehtomusiikin kentältä. ESAn sävellykset ovat epäilemättä uhkaavia ja vihamielisiä tamppausbiisejä, mutta tarpeeksi moniulotteisia vaatiakseen tarkempaa kuuntelua.

ESA syntyi vuonna 2002 Jamie Blackerin siirtyessä äärimmäisestä musiikista toiseen. Ennen vuotta 2002 Blacker oli säveltänyt musiikkia Ison-Britannian black- ja deathmetalpiireissä sekä soittanut muutamien alan bändien riveissä sekä studioissa että kiertueilla.

ESA:sta muodostui pian tunnettu nimi lukuisten kriitikkojen arvostamien live-esiintymisien myötä. Keikoilla nähdyt voimakkaat, livenä soitetut biitit, kitarat ja lukuisat yllätysvierailut tunnetuilta vokalisteilta tekivät myös yleisöön vaikutuksen. Hive Recordisin julkaisema myrkyllinen ja väkivaltainen debyyttialbumi “Devotion, Discipline and Denial” takasi ESA:lle oman paikkansa synkän konemusiikin kartalla.

ESA

Neljän studioalbumin, remixalbumin sekä lukemattomien muiden remixien kautta ESA:sta on tullut yksi arvostetuimmista rytminoiseartisteista. Hän on työskennellyt muun muassa Manufacturan, Displacerin, Iszoloscopen, C-drone Defectin, Memmakerin sekä lukemattomien muiden artistien kanssa herättäen mielenkiintoa ympäri maailmaa.

Chicagolaisen Tympanik Audio levy-yhtiön kautta julkaistu uusin levy “Themes of Carnal Empowerment Pt.1”, on kerännyt hyviä arvosteluja sekä yleisöä tanssilattioille. Kuudes albumi joka tulee olemaan jatkoa “Themes pt1”:lle on hyvässä vaiheessa ja julkaistaneen loppuvuodesta 2012 tai alkuvuodesta 2013.

WASTEn ja Ivardenspheren kanssa kierretyn viidentoista keikan USA:n kiertueen päätteeksi ESA saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja Helsinkiin vuodattamaan myrkkyään INFEKTION tanssilattialle!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s