Esittelyssä Blastromen

Blastromen
Kuuntele Blastromeniä yhtyeen BandCamp-sivuilla: http://blastromen.bandcamp.com/

Tummanpuhuvaa ja futuristista elektronista musiikkia tuottava Blastromen on Sami Koskivaaran ja Mika Rosenbergin muodostama yhtye, joka sekoittaa musiikissaan perinnetietoisia sekä moderneja elektronisia soundeja kumartaen mennyttä ja tervehtien tulevaa.

Blastromenin musiikissa liikutaan tieteisfaktojen ja -fiktioiden kyllästämien teemojen äärellä, missä kompleksisen tarkka ja ajan hengessä kulkeva tuotantojälki, sekä tarttuvat melodiat sekä vokooderilaulanta tekevät siitä mukaansatempaavaa ja ainutlaatuista.

Blastromenin historia kantautuu aina vuodesta 2003 asti kun duo päätti vaihtaa silloisen musiikkityylinsä elektrovaikutteisempaan suuntaan ja futuristinen nimi ‘Blastromen’ syntyi. Pian tämän jälkeen vuonna 2004 ilmestyi ensimmäinen 12″ EP-vinyylijulkaisu ‘Robot Aggression’ turkulaisella X0X Records -levymerkillä. Julkaisu sai genressään erinomaisen vastaanoton ja sitä soitettiin ulkomaisia klubeja myöten. Pienestä painomäärästä johtuen levystä onkin vuosien saatossa muodostunut eräänlainen keräilyharvinaisuus. Tästä ensimmäisestä julkaisusta lähtien Blastromen on ollut suosittu nimi elektrogenren maailmankartalla.

Seuraavien vuosien aikana duo keskittyi tuottamaan lisää musiikkia, josta koostettiin seuraava neljän kappaleen Tron-henkinen ‘Blasteroids’ EP-levy, joka julkaistiin samaisen X0X Recordsin toimesta vuonna 2008. Julkaisu jatkoi edellisen levyn viitoittamalla tiellä ja sen saama vastaanotto vahvisti duon suosiota myös kansainvälisesti, josta osoituksena mm. Dave Clark soitti levyä radio-ohjelmassaan.

Uuden levyn myötä Blastromen aloitti live-esiintymiset ja siitä lähtien yhtye onkin soittanut kotimaan lisäksi mm. Saksassa, Espanjassa sekä Venäjällä. Blastromenin live-esiintymisistä on vuosien saatossa kehittynyt ainutlaatuinen show, johon kuuluu musiikin mukaan ohjelmoidut valopuvut. Valopukujen ledit ovat ohjelmoitu sekvensseriin muun musiikin kanssa, eli ne eivät reagoi ääneen kuten satunnaisesti luullaan, vaan jokainen yksittäinen ledi ja valonauha vastaa eri midi-nuotteihin ja valo-ohjelmat on tuotettu jo etukäteen studiossa. Monimutkaisessa rakennelmassa kone käskyttää MIDIllä useita ohjaimia, jotka käskyttävät eteenpäin transistoreja, jotka käskevät ledejä.

‘Blasteroids’-julkaisun jälkeen duo aloitti suunnitelmat ensimmäisen albumin julkaisemiseksi. Levyä varten sävellettiin uusia sekä uudelleentuotettiin vanhoja, ennen julkaisemattomia kappaleita useiden vuosien takaa. Debyyttialbumi ‘Human Beyond’ julkaistiin vuonna 2010 saksalaisella Dominance Electricity -levymerkillä. Monet kuulijat pitävät tätä albumia modernin elektron yhtenä klassikkolevynä. Albumi pitää sisällään mahtipontista musiikkia, vahvoja teemoja ja rikkaita melodioita.

Seuraavina vuosina Blastromen perusti oman Nucleaire Sound -studion, jossa tuotantoa jatkettiin. Ajatukset uudesta julkaisusta syntyivät heti edellisen levyn perään ja uutta EP:tä lähdettiin työstämään. Vuosien 2012 ja 2013 vaihteessa materiaalia oli syntynyt niin paljon, että EP:n sijasta päätettiin julkaista toinen pitkäsoitto, ‘Reality Opens’. Albumin julkaisuajankohta on helmikuussa 2014.

Vuosi 2014 on Blastromenin 10-vuotisen uran juhlavuosi, jolloin duo julkaisee kovasti odotetun toisen albuminsa sekä palaa pitkän keikkatauon jälkeen esiintymislavoille ja tulee vuoden aikana esittelemään uuden kehittyneemmän version tavaramerkiksi muodostuneista valopuvuistaan.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s