Esittelyssä DJ Shangfu

Shangfu @ Trauma

Kuuntele DJ Shangfun EBM-Mix #3 mixtape Mixcloudista: http://www.mixcloud.com/shangfu/dj-shangfu-ebm-mix-3/

Shangfu päätyi alunperin soittamaan levyjä tajuttuaan sadan levyn rajan menneen rikki. Hän koki, että lätyille pitäisi olla siinä pisteessä muutakin käyttöä kuin oma kuuntelu, joten DJ:ksi ryhtyminen oli luonnollinen valinta. Ensimmäisen keikkansa hän soitti Noise Vs. Glamour-festareilla, joissa soittoon päätyi noisea, industrialia ja EBM:ää. Vuosituhannen alkupuolella Shangfu soitteli settejä myös nyttemmin edesmenneellä, kotimaisella nettiradiokanavalla: Radio Ubikilla. Shangfu toimi DJ:nä myös Vainohulluus-klubin järjestämällä Deutsch Nepalin keikalla vuonna 2006. Shangfu toimi Trauma-klubin resident-DJ:nä klubin viimeisen vuoden ajan.

Shangfun konemusan kuuntelu alkoi yhdeksänkymmentäluvun puolessavälissä Prodigyn Music For The Jilted Generationista. Ysärin loppupuolella hän törmäsin sattumalta KMFDM:ään joka avasi ovet industrial-meininkeihin ja siitä asti on kaikki rankka konemusiikki kolahtanut hänelle lujaa. Konemusiikin piiristä etenkin vanha EBM/industrial sekä jungle, rave, digital hardcore, breakcore ja noise ovat Shangfulle mieleen.
Kuriositeettina hän mainitsee että kesti monta vuotta ennen kuin hän osasi yhdistää industrialin/EBM:än ja gootti-kulttuurin toisiinsa. Hän oli pitänyt aina industrialia enemmän ravegenrenä ja gootteja vaan nihkeinä mulkkuina jotka kuuntelevat jotain paskaa kasariujellusta yksin hautausmaalla. Vasta 2000-luvun puolella, kiitos Velvet Acid Christin, hän osasi yhdistää gootit ja industrialin, ja samalla alkoi muukin goottimusa toimia, eli Shangfun suhdetta industrialiin voidaankin kuvailla hieman poikkeavana hänen voimakkaampien tekno- ja rave-taustojensa vuoksi. Suosikkibändeikseen hän mainitsee KMFDM:n, Prodigyn, Atari Teenage Riotin, Darkthronen, Front 242:n ja Test Dept.in.

2008_09_26 Trauma 020 Shanfu veivaa kuin pieni eläin

DJ-seteissään Shangfu tykkää toisaalta pitää homman vaarallisena ja arvaamattomana ilman mitään genrerajoja, toisaalta hän taas nauttii hävyttömästä hittibiiseillä huoraamisesta. Hänen pyrkimyksenään on saada nämä kaksi puolta tasapainoon.
Shangfu on myös nauhoittanut useita mixtapeja vapaasti kuunneltavaksi Mixcloud-sivulleen:
http://www.mixcloud.com/shangfu/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s