Esittelyssä DJ Wotzenknecht

Wotzenknecht

DJ Wotzenknecht @ Mixcloud: http://www.mixcloud.com/wotzenknecht/

Ranskalaissyntyisen Wotzenknechtin ensimmäinen kontakti elektroniseen musiikkiin oli Aurora Borealisin “The Milky Way”, jota seurasivat myöhäisillan psyketranceohjelmat radiossa. Siitä alkaen musiikin fysiologiset ominaisuudet ovat olleet hänelle pakkomielle: Kuinka matalat taajuudet lävistävät luut, korkeat taajuudet saavat meidät irvistämään, kuinka rytmi valtaa liikkeemme ja kuinka kaiku luo illuusion tilasta. Tässä asiassa elektroninen musiikki menestyy parhaiten puhtautensa ansiosta (Autechre ja Coil nousevat mieleen), eikä Wotzenknecthtillä mennyt kauaa saavuttaa äänellisen absoluutin äärilaitoja, eli noisea. Merzbow, C.C.C.C., John Wiese ynnä muut toimivat esimerkkeinä.

Hän ei kuitenkaan koskaan eronnut rytmistä. 90-luvulla Ranska biletti monoliittisten, dissonanttien, syövyttävien ja armottomien äänihyökkäysten tahtiin, joita legendaariset DJ:t kuten Laurent Hô, Liza’n’Eliaz ja Manu Le Malin toimittivat. Vaikka hän oli liian nuori ottaakseen osaa tapahtumiin, Wotzenknecht kuunteli näitä artisteja mixtapeilta. Hän osti ensimmäiset levysoittimensa vuonna 2006 ja on harjoitellut siitä asti. Ironisesti, hänen ensimmäinen impulssiostoksensa oli Covenantin Speed (Club mix), eeppinen, lattiat täyttävä synapopbiisi, jota hän ei ole saanut koskaan soitettua sopivan välin puutteessa. Hänen lempiaseitaan ovat industrial hardcore, oldschool frenchcore, acid ja rytminoise.

Wotzenknecht

Viimeisten viiden vuoden aikana hän on soittanut useita kertoja nyttemmin lopettaneella Club Mega Therionilla ja järjestänyt omia Feverish Dreams-iltamiaan, joissa hän soitti yli neljän tunnin kokeellisen musiikin settejä krapulaisten harmiksi. Hän soitti Kovaydin-kollektiivin bileissä Tampereella 2013, Joensuun Club Syndromella ja alkukesän oldschoolbileissä Alppipuistossa 2014. Deejiisoiton lisäksi Wotzenknecht on pääasiallisesti valokuvaaja ja kuvataiteilija, ja hän on tehnyt yhteistyötä useiden bändien kanssa, mukaan lukien Slave’s Mask, Aes Dana, Troum, Pyhä Kuolema, Sleep Museum, Otavan Veret ja Robert Haigh.

DJ Wotzenknecht @ Mixcloud: http://www.mixcloud.com/wotzenknecht/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s