Esittelyssä DJ Snowdrop

DJ Snowdrop

Snowdrop soitti ensimmäisen settinsä Tragic Discossa 2008/2009. Kiinnostus DJ-hommiin lähti rakkaudesta klubeilla tanssimiseen ja strobojen sykkeeseen. Hänelle on siis ensisijaisen tärkeää soittaa musiikkia, jota on nautinnollista tanssia. Usein uusia biisejä kuunnellessaan Snowdrop testaa niiden tanssipotentiaalia omassa olohuoneessaan selvinpäin. Hänet on nähty usein myös Syn/\psin dekkien takana.

Tanssittavaksi musiikiksi Snowdropin listoilla päätyy usein aika paljon futurepoppia, päästämättä meininkiä kuitenkaan liian juustoisaksi. Monet hänen lempiartisteistaan tulevat joko Pohjois-Amerikasta tai Ruotsista. Esim. System Syn, Imperative Reaction, God Module ja Covenant.

Snowdrop pitää matkustamisesta, joten hän on nähnyt myös melkoisen paljon bileitä muuallakin maailmalla. Ensimmäistä kertaa hän oli industrial-skenen klubilla Lontoossa vuonna 2000, jolloin hän eksyi sellaiselle vahingossa kaverinsa kanssa. Kaveri ei bileitä ikävä kyllä tuntunut arvostavan, mutta Snowdrop sitäkin enemmän. Ensimmäinen industrial-skenen keikka, jonka hän näki oli Suicide Commandon keikka Eindhovenissa Alankomaissa keväällä 2006.

DJ Snowdrop
© Pablo Ahlgren

Kysyttäessä miten meininki Suomessa eroaa meininkiin maailmalla hän vastaa, että ehkä yksi tärkeä ero on, että Suomessa tässä skenessä järjestetään tapahtumia, klubielämyksiä eikä yksittäisiä keikkatapahtumia, joista ihmiset lähtevät kotiin heti keikan loputtua. Toisaalta Keski-Euroopassa saattavat klubit kestää aamuun asti – ja tanssijoita riittää. Helsingissä on myös asukaslukuun suhteutettuna varsin paljon klubeja, vaikka aktiivisesti niillä käyvien joukko ei niin valtava olekaan.

Yleisesti ottaen Snowdropin mukaan, maailmalla on kivä käydä bileissä koska skene yhdistää. Vaikka lähtisi vieraassa maassa yksin bileisiin, ei siellä joudu yksin olemaan. Kaikkialla otetaan tällainen outo suomalainen aina kiinnostuneesti vastaan. Esimerkiksi Bukarestissa tai Pietarissa tuskin olisi tullut tutustuttua paikallisiin ilman skeneä.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s