Party like it's 2085!

Esittelyssä Cardinal Noire

Kuuntele Cardinal Noiren kappale MKIV (eternal): EKProductin Soundcloudista

Cardinal Noire promo pic

Cardinal Noire syntyi kahden lappeenrantalaisen muusikon rakkaudesta Skinny Puppyyn ja 80-90 -luvun kanadalaiseen electro-industrial -soundiin. Yhtye koostuu Protectoratestakin tutuista W424:stä ja Kalle Lindbergistä. Yhtyeen vahvan oldschool-hengen myötä he tuntuvat tekevän parempaa soundia kuin esikuvansa nykypäivinä.

Cardinal Noiren juuret juontavat black metal -bändistä Republic of Desire, jossa W424 toimi kitaristina ja Kalle vokalistina. Yhtyeen hajottua vuonna 2011 Kalle aloitti oman electro-industrial -projektinsa Protectoraten, johon W424 liittyi live-jäseneksi. Kalle kuitenkin halusi pitää Protectoraten musiikin täysin omissa käsissään. W424 oli kirjoittanut suurimman osan aiemman metallibändin biisimateriaalista kitara pääinstrumenttinaan, joten hän alkoi säveltää omaa biisimateriaalia syntetisaattoreille Protectoratesta inspiroituneena, uutta suuntaa etsien. Näin syntyi Cardinal Noiren ensimmäinen kappale Narkomat, jonka kuultuaan Kalle tarjoutui laulamaan projektissa. Vähitellen Cardinal Noiren kappaleet vuosivat myös Protectoraten livesettiin, ja sivuprojektia alettiin kohdella ihan oikeana bändinä. Narkomat-biisin video teki vaikutuksen italialaiseen Elektro Kommando Product -levy-yhtiöön, ja Cardinal Noiren debyyttilevy julkaistiin 2015 tammikuussa.

Viime vuosina kaverukset ovat keikkailleen Cardinal Noire/Protectorate -kombona ulkomaita myöten ja ovat tehneet yleisöön vaikutuksen intensiivisillä esiintymisillään. INFEKTIO-klubin livekeikkaa varten sekä kalustoa että taustavideoita on kehitetty entisestään, joten yleisölle on luvassa aiempaakin räväkämpi elämys!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s