Esittelyssä Sekret Teknik

Sekret Teknik

Kuuntele Sekret Teknikin musaa Soundcloudista: https://soundcloud.com/sekret-teknik

Sekret Teknik on syntetisaattoriduo, joka ammentaa vaikutteensa 80-luvun populaarikulttuurista, dystopialeffoista, scifistä, klassisista kauhuleffoista ja roolipeleistä. Aliens, Blade Runner, Omen, Galactica ja William Gibson ovat lähellä bändin sydäntä. Musiikillisesti bändi ei tunnusta varsinaisia esikuvia. Jätkät ovat omien sanojensa mukaan vanhoja punkkareita ilman aiempaa taustaa elektronisen musiikin parissa. Silti varhainen Sisters of Mercy, Alien Sex Fiend, Front Line Assembly ja saksalainen minimal wave -meininki yhdistettynä Emmun intohimoiseen suhteeseen 80-luvun synapoppiin, kuten Duran Duraniin, Depeche Modeen, OMD:hen ja lukuisiin muihin aikakauden bändeihin muodostavat reseptin bändin soundiin.

Sekret Teknik perustettiin vähän yli kolme vuotta sitten, mutta bändi aloitti ahkeramman keikkailun viime vuonna, ja on sittemmin esiintynyt monenlaisissa erilaisissa tapahtumissa sekä punkkareille, EBM-faneille, retrowave-diggareille että poppareille. Tähän mennessä bändin mieleenpainuvin keikkakokemus oli keväällä Helsingissä, kahden päivän puolilaittomilla punkhäröfestareilla, jossa keikka jouduttiin keskeyttämään, kun paikalliset moottoripyöräjengiläiset tulivat valittamaan liian kovasta metelistä.
Sekret Teknikin ensimmäinen julkaisu ilmestyi viime vuoden joulukuussa ja kyseistä CD-Levyä saa ostettua myös INFEKTION keikalta. Seuraava julkaisu tulee olemaan 12”-vinyyli, jolle tuleva uusi materiaali on jo äänitetty. Näitä uusia biisejä pääsee kuulemaan INFEKTIOSSA ensimmäistä kertaa livenä. Keikkaa bändi odottaakin innolla pitäen INFEKTIOTA yhtenä Helsingin keskeisimmistä elektronisen musan klubeista.

© Janne Kristian Raunio
© Janne Kristian Raunio

FACEBOOK
https://www.facebook.com/sekretteknik

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s