Esittelyssä Shiv-R

Pete from Shiv-R

SHIV-R iskee kovaa, mutta elegantisti. Australiasta lähtöisin oleva, sittemmin eurooppalaistunut yhtye rakentaa musiikistaan viettelevää hirviötä. Bändillä on ainutlaatuinen visuaalinen ja äänellinen estetiikka, jossa käsitellään itseilmaisua pelkojen, aggression ja sisäisten varjojemme kohtaamisen välineenä.

SHIV-R:n debyyttialbumi Hold My Hand ilmestyi vuonna 2010, ja he löivät läpi tanssilattioille kappaleellaan The End. SHIV-R:n toinen albumi, This World Erase voimisti hyökkäystä teemoja kohtaan. Osansa saivat muunmuassa nihilismi, väkivallan romantisointi ja sota apatiaa vastaan. Tältä levyltä tanssilattioita ravistelivat mm. kappaleet Pharmaceutical Grade ja God Is Art. Kolmannella levyllään “Wax Wings Will Burn” yhtye laajensi soundiaan hieman orgaanisempaan ja rokimpaan suuntaan ja solistin Pete Cranen äänenkäyttö tuntui kehittyneen entisestään. Erityisesti Huoratron-vaikutteinen biisi Eye Of The Needle erottuu levyltä edukseen. SHIV-R on tunnettu maailmalla myös energisestä, provosoivasta ja näyttävillä asuilla höystetystä live-esiintymisestään.

© Johan Jonasson
© Johan Jonasson

Bändin viimeisin julkaisu, On Blackened Wings, joka on Wax Wings Will Burn -levyyn perustuva remix-albumi, vietti juuri hiljattain maksimiajan Saksan vaihtoehtomusiikinlistan DAC:n top-10:ssä. Bändi on saapumassa ensimmäistä kertaa Suomeen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s