Esittelyssä Grendel

Grendel portrait by Axel Torvenius

Anglosaksisen Beowulf-runon hirviöltä nimensä saanut Grendel ei pelkää uudistua. Hollantilainen yhtye kuuluu electro-industrialin tunnetuimpiin ja menestyneimpiin nimiin ja on onnistunut julkaisu toisensa jälkeen jättämään lähtemättömän jäljen klubikansan sydämiin ympäri maailman. Viime vuosina ahkerasti maailmaa kiertänyt bändi saapuu pitkän tauon jälkeen Suomeen Club INFEKTION 5-vuotissyntymäpäivien kunniavieraaksi.

Grendelin raakoja ja dystopisia tulevaisuudenkuvia maalaileva, mutta tanssittava ja melodinen industrial on ollut vakiotavaraa tiskijukkien levylaukuissa jo alkutahdeistaan lähtien. Alkuperäisjäsen JD Tuckerin, eli VLRK:n, vuonna 1997 perustama yhtye julkaisi ensimmäisen promo-cd:nsä vuonna 2000. Vuotta myöhemmin ilmestynyt kokopitkä albumi Inhuman Amusement sai heti lämpimän vastaanoton medialta ja kuuntelijoilta. Kasvava suosio sekä Euroopassa että USA:ssa vei Grendelin esiintymään täysille keikkapaikoille ja samaan aikaan yhtye julkaisi tasaiseen tahtiin uutta musiikkia. Prescription: Medicide -albumi ja End of Ages -EP rakensivat tukevaa pohjaa yhtyeen maailmanvalloitukselle.

GRE photo 1-2012

Vuonna 2005 ilmestynyt EP Soilbleed räjäytti lopullisesti pankin ja levy sai ylistäviä arvioita sekä menestystä muun muassa Deutsche Alternative Chartin listalla. Menestyksiä olivat myös Soilbleediä seuranneet kokopitkä Harsh Generation -albumi ja Chemicals & Circuitry -EP. Viimeisin kokopitkä albumi Timewave Zero ilmestyi vuonna 2012 ja sisälsi aiempaa enemmän elementtejä trancesta ja futurepopista kadottamatta kuitenkaan tunnistettavaa soundiaan. Timewave Zeron jälkeen Grendel on julkaissut remasteroidun Soilbleed Redux v2 -EP:n bonusbiiseillä ja uusilla remixeillä höystettynä, ja keikkailun lomassa yhtye valmistelee seuraavaa EP:tään julkaistavaksi.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s