Esittelyssä Proteus

Proteus

Kuuntele Proteuksen omaa tuotantoa artistin Soundcloud-sivuilta: https://soundcloud.com/proteus-official

Suomalaisen raskaan konemusiikkiskenen pioneeri DJ Proteus tanssittaa synkiökansaa jälleen kerran, tällä kertaa Club INFEKTIOn Halloween-bileissä. Harvasta DJ:stä edes kansainvälisellä tasolla voi sanoa samaa kuin Proteuksesta. Teknisesti erinomainen soitto on vain pieni osa miehen hikeä puhdasta energiaa tihkuvaa esiintymistä. Proteuksen keikoilla aistii vahvasti, miten hän rakastaa musiikkia ja tämä tunne todella tarttuu yleisöön. Jo vuonna -95 DJ-uransa aloittanut, kansainvälisesti palkittu moniosaaja tunnetaan nykyään yhtenä Pohjoismaiden suosituimmista elektronisen musiikin artisteista. Suosio ei kuitenkaan rajoitu vain pohjoiseen Eurooppaan, vaan Proteus on villinnyt bilekansaa dekkien takana aina Australiaa ja Japania myöten.

Proteus on julkaissut lukuisia levyjä, mutta hänen musiikkinsa on parhaimmillaan livenä nautittuna. Energisen lavaesiintymisen kera tarjoiltu nopeatempoinen, sykettä nostattava musiikki tempaisee mukaansa välittömästi. Voimakkaisiin bassorytmeihin ja tanssittaviin biitteihin perustuva, eri tyylilajeja yhdistelevä livesetti saa paatuneimmankin posettajan tanssilattialle. Proteus tunnetaan parhaiten hard dance -DJ:nä, minkä lisäksi hän soittaa monipuolisesti elektronista musiikkia industrialista tranceen.

Proteus Hellfire Clubilla 2012
Proteus Hellfire Clubilla 2012

Proteuksen uraa leimaa monipuolinen aktiivisuus raskaan konemusiikin kentällä. Hän on ollut mukana luomassa suomalaista raskaan konemusiikin skeneä jo sen underground-juurista alkaen. Vaikka Proteus onkin tunnetuin DJ:nä, hän on ollut myös mukana järjestämässä lukuisia alan tapahtumia, kuten Sädettä, Kosmos Festivalia, Clublife Hardcore tapahtumia, Superstitionia sekä industrial/gootti tapahtumia kuten Infernoa, Graveyard Partya, Torture Torstaita ja Hellfire Clubia. Tapahtumajärjestämisen lisäksi Proteuksen ansioihin lukeutuu muitakin musiikillisia projekteja. Hän esimerkiksi vaikuttaa industrialbändi ErilaZ:ssa kitaristina ja on juontanut Basso Radiossa ohjelmia A for Anarchy, Dark Side ja Hypnoosi.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s