Esittelyssä iVardernsphere

ivardensphere promo shot

Kuuntele iVardenspheren uusin albumi “Exile” täältä!

iVardensphere on ainutlaatuinen ilmiö modernissa elektronisessa musiikissa. Projekti sai alkunsa, kun Scott Fox tahtoi sekoittaa raskasta, bileissä soittamaansa industrial-musiikkia ja rakastamiaan perkussiosoittimia kaikkialta maailmasta. Myöhemmin, iszoloscopesta tuttu Yann Faussurier ja ESA:n Jamie Blacker liittyivät iVardensphereen, muodostaen yhteistyönä toimivan studiokokoonpanon. Kaikki kolme rakastavat syvää äänisuunnittelua ja murskaavia rytmejä.

Mahtipontisuudestaan huolimatta iVardenspheren soundi on aina tunnistettava. Vaikka kappaleet voivatkin erota paljon toisistaan, yhtyeen soundi virtaa läpi kaikesta, eikä iVardenspherestä voi erehtyä. Yhteistyö on merkittävä osa iVardenspheren identiteettiä. Vuoden 2011 Apok-levystä alkaen myös vokaalit ovat olleet osa iVardenspheren ilmaisua. Muun muassa Tom Shear (Assemblage 23), Daniel Graves (Aesthetic Perfection) ja Brittany Bindrim (I:Scintilla) ovat vierailleet iVardenspheren kappaleilla, kuten myös nykyisin projektin päävokalistina sekä studiossa että lavalla toimiva Jamie Blacker.

Jotta projekti soveltuisi mahdollisimman laajalle yleisölle, Scott Fox on tahtonut pitää projektin live-ilmentymän joustavana. iVardensphere on ollut lavalla kaikkea pienestä muusikkoarmeijasta Scott Foxiin yksinään. Mitkään kaksi iVardenspheren keikkaa eivät ole koskaan olleet täysin samanlaisia, sillä esiintymiset sisältävät aina improvisaatiota, spontaaneja ratkaisuja ja ihan oikeaa soittamista. iVardenspheren keikka Infektiossa on bändin ensimmäinen Suomessa, ja saamme tällä kertaa kokea viiden hengen kokoonpanon kahdella rumpalilla.

Scott Fox

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s